sleva -10 % pro nové členy

pro všechny objednávky v hodnotě nad 2.000 Kč

Prohledejte web
CO TŘEBA KEMPOVÁNÍ?
Blog
20.07.2023.
Blog

CO TŘEBA KEMPOVÁNÍ?

20.07.2023.

Jakmile se rozhodnete kempovat, otevře se před vámi zcela nový svět. Pro všechny, kteří milují pohodlí hotelového ubytování, to bude obrovské vybočení z komfortní zóny. Ať už jste začátečník, nebo zkušený kempař, vždy je dobré začít své nové dobrodružství náležitě vybaveni. Seznam potřebných věcí pro kempování se u každého člověka liší. Bez některých položek však opravdu nemá smysl vyrážet do přírody, ať už jste v srdci sebevětší dobrodruzi. Příroda je divoká a nepředvídatelná, proto byste si s sebou měli vzít vše, co vám pobyt venku usnadní, zpříjemní a samozřejmě i pobaví.

MÉNĚ JE VÍCE?

Možná sebou neradi nosíte příliš mnoho věcí, ale musíme podotknout, že v tomto případě rčení "méně je více" není zcela na místě. Na druhou stranu byste to neměli přehánět podle zásady "pro všechny případy", ale být umírnění. Kromě specializované outdoorové výbavy, která by měla být přizpůsobena pobytu v přírodě, by váš seznam měl obsahovat praktické a víceúčelové věci. Tento seznam také závisí na tom, kam se chystáte a kolik dní se zdržíte. Abyste na něco nezapomněli, níže uvádíme seznam věcí, které byste neměli zapomenout, když jedete kempovat.

  • Stan

Nováčci by si mohli myslet, že koupit stan je snadné. Když však dojde na věc, vyvstane milion otázek. To, na co se musíte soustředit, je účel (pro jaké roční období a do jakých povětrnostních podmínek stan potřebujete) a počet osob. Stan by měl být lehký, snadno se skládat a rozkládat, a pokud chcete opravdu dobrý stan, který budete často používat, neváhejte si koupit dvouvrstvý, aby vás déšť nepřekvapil. Je vhodné vzít si s sebou stanovou podložku.

  • Spací pytel a podložka

Spací pytel je vedle stanu základní položkou na tomto seznamu. Zde je také důležité, pro jaké podmínky spacák vybíráte, a samozřejmě, aby byl lehký a kompaktní. Dnešní moderní technologie umožňují, aby byl spacák lehký a zároveň výborně izoloval. Samozřejmostí je podložka pod batoh. Existuje velký výběr - od nafukovacích až po ty z různých materiálů, všechny mají za cíl změkčit nárazy a udržet teplotu povrchu pod vámi.

  • Svítilna

Pokud jde o svítilny, vybírejte kvalitnější a mějte na paměti, že by bylo skvělé mít takové, které se nosí na čele a na ruce, abyste měli při pohybu ve tmě volné ruce. Položkou, na kterou často všichni zapomínají, jsou náhradní baterie.

  • Nástroje do přírody

V přírodě budete potřebovat malou sadu nářadí, jejíž nezbytnost si uvědomíte, jakmile začnete stavět stan, a pak také v případě špatného počasí, deště apod.

  • Hořák a venkovní jídelní set

Ať už se chystáte na jeden nebo více dní, sada na vaření a hořák se vám budou hodit. Možná máte na cestu sbalený sendvič, ale teplý nápoj a jídlo vám přijdou vhod, zejména po namáhavé procházce. Pokud je příbor snadno složitelný a nezabírá mnoho místa, pak by v batohu rozhodně neměl chybět.

  • Zařízení pro rozdělávání ohně

Je něco krásnějšího než táborák v přírodě? Možná jste na túrách nestačili, a tak se vám toto vybavení bude hodit. Samozřejmě se zde nemusíme zmiňovat o tom, jak opatrní musíte být, pokud jde o oheň v přírodě.

  • První pomoc

Jak jsme zmínili na začátku, příroda je nevyzpytatelná. Kvůli nedostatečné opatrnosti může snadno dojít ke zranění. Proto je opravdu nutné mít lékárničku, ale také znát základní pravidla jejího poskytování. Patří do ní pomůcky na hojení ran, něco na bolest, ale také probiotika. Samozřejmostí jsou antiseptika.

  • Sada pro osobní hygienu

Kromě mýdla, zubního kartáčku a pasty, vlhčených ubrousků a dezinfekčního gelu nezapomeňte ani na prostředky proti dotěrnému hmyzu. Také, ať už jste na horách nebo u moře, v jakémkoli ročním období, je nezbytná ochrana před sluncem. Vyberte si mast s vysokým ochranným faktorem SPF a pravidelně ji aplikujte.

DODATEČNÝ KOMFORT

Až si zkontrolujete všechny věci z tohoto seznamu, můžete se zamyslet i nad výbavou, která pro vás není nezbytná, ale může vám přinést další pohodlí a zábavu. Pokud jedete autem a máte dostatek místa, můžete si vzít skládací židle a stůl. Také pro ležení na trávě je dobré mít deku vyrobenou právě pro tento účel, která je z jedné strany nepromokavá a lze ji snadno otřít. Opravdoví hédonisté by mohli přemýšlet o houpací síti, kterou můžete uvázat mezi dva stromy, proč ne? Pro skutečné osvěžení během léta, ale i pro jídlo, které si hodláte na těch pár dní v přírodě připravit, je ideální mít přenosnou ledničku. Termoska je tu od toho, aby udržovala optimální teplotu vašeho nápoje. V dnešní době existuje tolik věcí, díky kterým se člověk může přiblížit přírodě a naučit se z ní těšit. Proto si ještě jednou projděte tento seznam, vybavte se a vydejte se na výlet, který vám přinese jen pozitivní zážitky.

Tým Sport Vision

Podobné články

02.
Apr.
Novinky
Jedním z často diskutovaných témat ve fitness průmyslu je kardio a odbourávání tuků. Lidé se většinou...
29.
Feb.
Novinky
V tomto článku vám vysvětlíme vylepšení a výhody těchto tenisek ve srovnání s dřívěj&scar...
11.
Jan.
Blog
Vstup do nového roku může být ideální dobou pro stanovení cílů a předsevzetí, která vás budou ...
03.
Jan.
Blog
I když si možná myslíte, že když za oknem vidíte sníh, je bezpečnější zůstat doma pod peřinou a odložit běžeck&eacu...
18.
Dec.
Běh
Překážkové závody neboli závody OCR (obstacle course racing) jsou terénní závody, při kterých kromě u...
15.
Dec.
Novinky
Kolikrát jste přemýšleli o ideálním dárku na Nový rok? Někdy udělat radost svým blízkým...
11.
Dec.
Trénink
Ať už běháte, věnujete se fitness, jízdě na kole nebo jiné sportovní aktivitě, tato nedílná součást dá...
28.
Nov.
Novinky
Příroda vás rozhýbe, inspiruje, zlepší vám náladu - tak proč si nesbalit batoh a nevyrazit za dalš&ia...
03.
Nov.
Blog
Začátek listopadu nám přináší chladnější dny, takže pokud jste ještě nenašli dokonalou zimn&ia...
31.
Oct.
Blog
Proč slavná německá outdoorová značka již více než čtyři desetiletí pomáhá dobrodruhům po celém světě...