sleva -10 % pro nové členy

pro všechny objednávky v hodnotě nad 2.000 Kč

Prohledejte web
JAK ZAJISTIT, ABY VÁM SPORTOVNÍ PODPRSENKA VYDRŽELA CO NEJDÉLE
JAK ZAJISTIT, ABY VÁM SPORTOVNÍ PODPRSENKA VYDRŽELA CO NEJDÉLE
Trénink
11.12.2023.
Trénink

JAK ZAJISTIT, ABY VÁM SPORTOVNÍ PODPRSENKA VYDRŽELA CO NEJDÉLE

11.12.2023.

Ať už běháte, věnujete se fitness, jízdě na kole nebo jiné sportovní aktivitě, tato nedílná součást dámského oblečení poskytuje oporu a pohodlí při tréninku a tím zvyšuje sportovní výkon. Aby však vaše sportovní podprsenka zůstala v dobrém stavu, je důležité, abyste se při výběru modelu správně rozhodli a také dodržovali určité zásady údržby.

 

Proč je důležité nosit sportovní podprsenku?

Nikdo nechce cvičit v oblečení, které dělá puchýře, stahuje a vytváří nepříjemný pocit. Sportovní podprsenky jsou speciálně navrženy tak, aby během tréninku poskytovaly dodatečnou oporu, zajišťovaly maximální pohodlí a snižovaly nepohodlí. Vytvářením komprese pomáhají zachovat tvar hrudníku, snižují tření a podráždění pokožky, což je důležité zejména při běhu a dalších intenzivních aktivitách.

Co je důležité při výběru sportovní podprsenky?

Sportovní oblečení se často pere, a proto je důležité, aby bylo vyrobeno z kvalitních materiálů, s pevnými a odolnými švy, aby si co nejdéle zachovalo svůj tvar. Kromě kvality musí sportovní podprsenka plně vyhovovat ženské anatomii.

 

Jak správně udržovat sportovní podprsenku?

Jakmile najdete a zakoupíte dokonalou sportovní podprsenku, budete ji chtít nosit navždy a zajistit, aby vám vydržela co nejdéle. Klíčovou roli v prodloužení její životnosti hraje správná údržba a také kvalita materiálu, ze kterého je vyrobena. Pomocí několika užitečných rad můžete zajistit, aby vaše oblíbená sportovní podprsenka zůstala co nejdéle jako nová.

 

Způsob praní

Sportovní podprsenku doporučujeme prát v ruce za použití neagresivních mýdel nebo jemných pracích prostředků. Pokud je to možné, používejte k máchání studenou vodu, protože horká voda může způsobit roztažení nebo ztrátu tvaru elastických částí. Pokud dáváte přednost praní v pračce, doporučujeme se sportovní podprsenkou zacházet jako s jinými choulostivými předměty - vložit ji do sáčku na jemné prádlo a teprve poté do pračky. Pomůže to zachovat pružnost materiálu a snížit jeho opotřebení. Nepoužívejte změkčovače tkanin, protože mohou rovněž oslabit pružnost materiálu a snížit jeho schopnost poskytovat oporu.

 

Sušení na vzduchu

Stejně jako u jiných choulostivých předmětů se vyhněte ždímání a nesušte sportovní podprsenku v sušičce. Může dojít k roztažení a poškození vláken a elastinu, což má za následek menší podporu, dokonce i změnu velikosti. Místo toho ji nechte uschnout na vzduchu a vyhněte se přímému slunečnímu záření. Zavěšení za ramínka je může roztáhnout, proto se ji snažte položit na rovný povrch nebo použijte sušicí stojan. Žehlení se nedoporučuje ani není nutné.

Skladování a další rady

Sportovní podprsenku si sundejte ihned po cvičení a neodkládejte praní příliš dlouho, protože pot a bakterie mohou roztáhnout tkaninu. Ujistěte se, že máte několik kusů sportovních podprsenek, abyste je mohli používat střídavě, a tím snížili opotřebení každé z nich. Sportovní oblečení se pere velmi často, a pokud budete mít několik kusů na střídačku, znamená to, že každý z nich budete používat a prát méně často, což přispěje k zachování formy. Také je dobré mít několik možností v závislosti na typu aktivity, kterou plánujete. Deformaci předejdete tím, že sportovní podprsenky budete uchovávat v zásuvkách nebo na místech, kde nebudou vystaveny váze ostatního prádla.

 

Kdy je čas na novou sportovní podprsenku?

Ačkoli všichni chceme, aby nám náš oblíbený šatník vydržel navždy, kromě veškerého úsilí a péče kolem něj má i svou trvanlivost. To platí zejména pro sportovní kousky, u kterých je velmi důležitá funkčnost. Jak dlouho vám sportovní podprsenka vydrží, závisí na její kvalitě, na tom, jak často cvičíte a jak se o ni staráte. Při pravidelném nošení se na ní zhruba po roce začnou projevovat známky stáří, ale při kontrole opotřebení byste se rozhodně měli řídit vlastním úsudkem. Pokud si všimnete, že hrudník při pohybu nestojí pevně, nebo cítíte bolest během tréninku či po něm, je možná čas na výměnu. Pokud se vám popruhy zdají volné i na nejtěsnější přezku, padají vám z ramen nebo vyžadují pravidelné seřizování, zdrsní a začnou vás dráždit, je to známka toho, že se materiál zhoršil. Vybledlé barvy nebo nepříjemný zápach, a to i po vyprání, jsou jasným znamením, že je čas pořídit si novou sportovní podprsenku.

Vyberte si kvalitu

Správná údržba sportovních podprsenek zajišťuje jejich trvanlivost a poskytuje vám oporu a pohodlí během aktivit. Investice do kvalitních sportovních podprsenek a správná péče o ně vám zajistí pohodlí a jistotu na delší dobu. Pokud přemýšlíte, kde najít nejlepší sportovní topy, jste na správném místě. Podívejte se do našeho internetového obchodu a dopřejte si sportovní oblečení z prvotřídních materiálů, které vám poskytne maximální pohodlí a zároveň potřebnou oporu.

 

Tým Sport Vision