sleva -10 % pro nové členy

pro všechny objednávky v hodnotě nad 2.000 Kč

Prohledejte web
ADIDAS NA MISI PRO OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ecovision
03.10.2022.
Ecovision

ADIDAS NA MISI PRO OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

03.10.2022.

Plast je problém, řešením je inovace.

Věděli jste, že 350 miliónů tun plastu se vyrobí každý rok, který se nakonec promění v mikroplast, a pokud nepřekáží, skončí v řekách, mořích a oceánech a naruší ekosystém planety, ale i naše zdraví?
Žijeme ve světě, který čelí problému znečištění a plastového odpadu a dnes, víc než kdy předtím, jsme zodpovědní za budoucnost naší planety. Množství plastu v přírodě již nyní představuje nebezpečí pro životní prostředí, a pokud všichni společně nepodnikneme konkrétní kroky, v budoucnu se setkáme s ještě většími obtížemi.

Jako jeden z největších výrobců sportovního a lifestylového vybavení si známá německá značka adidas uvědomuje výzvy, kterým čelí celá planeta, a snaží se přispívat globálně i lokálně.


Ekologie a udržitelnost je speciální kategorie, kterými se adidas zabývá již léta. Proto se tato značka zavázala přejít do roku 2024 na 100% recyklovaný polyester, redukovat emise o 30% do roku 2030, zatímco do roku 2050 se adidas jako společnost snaží dosáhnout klimatické neutrality.

Na cestě k ochraně životního prostředí je každý krok důležitý a všechno se počítá. Proto značka „se třemi pruhy“ již provedla změny v procesu výroby, balení a přepravy. Použití přírodních a recyklovaných materiálů, nový design krabice na tenisky, využití biopaliv v dopravě, to jsou jen některé z věcí, které umožňují razantní snížení emisí škodlivých plynů a přispívají k ochraně planety.

"Pomocí inovativních řešení chceme skoncovat s plastovým odpadem a zároveň poskytovat ty nejlepší produkty pro sportovce. Stejně jako jsme podporovali sportovce prostřednictvím vítězství a porážek, podpoříme naši planetu tím, že se vypořádáme s těmito problémy. Společně budeme lepší protože plastový odpad je problém a řešením jsou naše inovace,“ uvádí adidas.

Každý z nás dnes může udělat malé změny, které mají velký dopad na budoucnost. Omezování používání plastů v každodenním životě, likvidace jednorázových plastů, chytré třídění odpadu, vzdělávání, recyklace, nakupování výrobků z recyklovaných nebo přírodních materiálů jsou jen některé ze způsobů, kterými může každý z nás přispět k životnímu prostředí.

Podobné články

04.
Oct.
Ecovision
Move to Zero, je cesta společnosti Nike k nulovým emisím uhlíku a nulovému odpadu. Má jediný cíl: pomoci chr...
04.
Oct.
Ecovision
Víte, že stačí změnit jen několik každodenních návyků, abyste snížili znečištění a přispěli k ochraně životn...
28.
Sep.
Ecovision
Jak zabránit globální ekologické katastrofě?